Hvordan planlægger jeg mine kunders træning?

Hvordan planlægger jeg mine kunders træning?

Om det gælder løbetræning, triathlon træning, personlig træning eller cykeltræning så bygger jeg altid min træning individuel op omkring dig. Mine forløb starter altid med en 45-60 minutters opstarts samtale, hvor jeg skal blive klogere på hvem du er, hvad du kan lide, hvad din træningshistorik er osv.

Herunder kan du læse mere grundlæggende om mine principper, min tilgang til træning og hvordan jeg planlægger min egen træning. Min egen træning bliver nemlig planlagt ud fra præcis sammen fremgangsmåde som mine kunder.  

Løbetræning Århus

Grundprincipper i min opbygning

Lad mig starte med at fortælle dig om mine hemmelighederne som skaber succes hos samtlige af mine kunder:

 1. Kontinuerlig træning gennem hele året
  Ja, du har sikkert hørt det før – og det er et kedeligt svar. Kontinuitet er NØGLEN til holdbare og gode resultater. En god form bliver ikke bygget på 3-4 eller 5 måneder. Vi skal først og fremmest have bygget et solidt fundament, som vi efterfølgende kan bygge et flot hus (en god form) på. Når først fundamentet er lagt skabes magien! Behøver det være løb hele året, hvis jeg vil være en bedre løber? Nej… det gør det ikke. Alt træning virker og belaster systemet. Du vil som løber kunne få meget ud af cykeltræning, crossfit og svømmetræning. Det hele påvirker dit kredsløb. Selvfølgelig kommer vi ikke uden om, at du også skal løbe, men det er vigtigt at slå fast, at du sagtens kan rykke dig med alternativ træning som crosstrainer og styrketræning f.eks. gennem vinteren.

  Vi kan også bruge et eksempel med cykling. Jeg anbefaler altid mine kunder at køre så meget ude som overhovedet muligt, men efter muligheden for at køre ZWIFT eller BKOOL er kommet, kan man få massere af fed og effektiv træning i garagen. Der findes mange forskellige brands af hometrainere. Det kan f.eks. være, Wahoo, Tacx hometrainer eller Elite. Hvad er den bedste? Det er en smagssag. Min anbefaling er, at du prøver dig frem.

 2. Alsidig, sjov og inspirerende træning
  Træning skal være alsidig, sjov og inspirerende. Det er vigtigt du opretholder din motivation til at træne. Mine erfaring er, at det sker gennem varierende og alsidig træning. Mange veje fører til Rom. Der findes ikke én måde som er mere rigtig end andre. Er du typen som elsker at løbe/cykle/svømme mange langsomme kilometer, jamen så er det helt sikkert en vej vi skal prøve. Er du modsat den type løber/cykelrytter/svømmer som hellere vil træne kort og hårdt så skal din træning umiddelbart planlægges i den retning. Hvis dit mål er at kunne gennemføre et triatlon så er det en anden sag. Da bliver vi nødt til at arbejde ud fra de forudsætninger du skal have, for at kunne gennemføre det specifikke triathlon stævne. Her gør jeg meget ud af at lave individuelt tilpasset træningsforløb.

  Året kan have forskellige formål/perioder:

  Du skal ikke træne det samme året rundt. Året har forskellige perioder. F.eks. plejer jeg at bruge november-marts på at blive meget specifik på svømmetræning, løbetræning og styrketræning for triathleter. Løbere bruger mere tid på aerob træning med fokus på bakkeløb, styrketræning og løbeteknik. Cykelryttere får mere fokus på “kort og hårdt”. 

 3. Træning i de rigtige træningszoner, og bygget op efter din personlighed
  Som tidligere nævnt: Mange veje fører til Rom. Vi skal sammen finde ud af hvilken type træning du er til. Dernæst er det vigtigt vi kender dine træningzoner. Træning uden at kende dine træningszoner er som at køre bil med bind for øjenene. Vi skal vide hvordan din form er – derfor laver jeg løbende test på alle mine kunder. Desuden gør jeg meget ud af at bruge flere forskellige målbare redskaber. Mange af mine cykelryttere kører efter watt (det samme med triathleter). Løbere løber som regel efter pace (minutter pr. kilometer), men mange bruger også noget så enkelt som en trænings skala (noget ala. borgskalaen). Det er vigtigt du lærer at mærke efter og ved hvornår din krop har det godt.
Kostvejleder Viborg

Min træning bygges ofte op omkring Q1, Q2 og Q3:

Det er mine 3 nøgle-træninger som jeg ikke må misse. Resten af træningen er relativt rolig. Mine Q træninger for løbere kan være: tempo løb, bakke intervaller, korte intervaller, lange intervaller, progressivt løb, negativt split mm. Inden for cykling, personlig træning og triathlon bruges jeg ligeledes disse betegnelser. Det er altså træninger med et specifikt formål. Nogle kunder har én Q træning pr. uge, andre 2 og nogle 3. Det afhænger af hvem du er, hvor du er på året og hvordan din træningshistorik er. 

Eksempelvis løb jeg forleden selv følgende Q-pas med fokus på fart:
7 km opvarmning
3 km 3.25-30 min/km, pause: 500m jog
3 X 1 km 3.10-15 min/km, pause: 500m jog
Afjog

Et Q pas er altid lavet ud fra dine mål. Hvad skal du blive god til. Hvor er dine svagheder og hvor er vi henne på året? Skal vi arbejde på dit løbe, cykel eller svømme teknik? Topfart? Udholdenhed eller evne til at tilpasse dig nye træningszoner?

Mine Q træninger er lige pt forholdsvis hurtige fordi jeg er i/omkring et PEAK. Senere drosler jeg lidt ned igen, og fokusere mere på base/udholdenhed.

Jeg hjælper kunder i hele Norden – både online og ved fysiske forløb

En kort opsummering på mig som træner er, at jeg er lyttende, nærværende og forstående. Det gælder både ved et online og et fysisk forløb – faktisk foregår op til 70% af mine forløb online med kunder på Færøerne, i Tanzania, Norge og Sverige. 

Jeg hjælper alle typer kunder både ved vægttab, livstilsforløb, løbetræning, cykeltræning, triathlon træning mm. Desuden hjælper jeg kunder på alle niveauer – det er alt fra elite til dig som gerne vil i gang med at træne struktureret. Du behøver altså ikke have et vist niveau for at starte hos mig.

Min dialog med mine kunder er altid meget uformelt og humoristisk. En løs omgangstone med plads til sjov er vigtig for mig. 

Jeg håber dette indlæg har givet dig en indsigt i hvordan det er at have et forløb hos mig. Hvis det har fanget din interesse, er du altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak. 

Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning?  Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? Hvordan planlægger jeg mine kunders træning? 

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin