5 af mine ynglings interval træninger i løbeskoene

5 af mine ynglings interval træninger i løbeskoene

Mange af mine kunder har det ambivalent med intervaltræning – på den ene side elsker de interval træning, og på den anden side får mange så frygtelig ondt af sig selv og tænker ”Hvorfor gør jeg det her frivilligt!?”. Jeg kender det selv. Det er ikke altid lige sjovt. Men… faktum er at interval træning er pisse effektivt. Det virker, det er sjovt, og du bliver en bedre løber af at løbe intervaller.

Jeg har herunder fundet frem til 5 af mine ynglings interval træninger i løbeskoene

HUSK: Hold igen på de første intervaller. Hold den planlagte fart selvom det ikke føltes hårdt til at starte med. Det skal nok blive hårdt nok! Serierne herunder er skrevet med stor repetitionsinterval. Mærk efter hvad der er det rigtige for dig!

A)    Mellem lange tærskel intervaller
4-8 X 1000m @60 min pace (en fart du kan holde i 60 minutter)
pause: 2 minutter jog/powerwalk

B)    Lange cruise serier
2-3 X 12-16 minutters @halvmarathon pace
Pause: 5 min jog

C)    Fart i stængerne
4-8 X 400m @5 km pace, pause: 200-300m jog
4-8 X 200m @3 km pace, pause: 200-300m jog

D)    Fartleg
25-45 minutter varighed uden regler. Intervaller fra 15sekunder til 8 minutters varighed med tilsvarende ustrukturerede pause. Disse kan med fordel løbes i skoven!

E)    Kombinationen
3-5 X 1200m (800m @10km pace + 400m @5km pace)
– du har ikke pause mellem 800+400m. Der skal blot sættes mere fart på!
Pause: 400m jog

Hvilken session skal du prøve i næste uge?

Jeg håber du kunne bruge ovenstående som inspiration til din træning. Jeg anbefaler, at du løber interval 1 X pr. uge og ikke oftere med mindre du har en lang træningshistorik og er vant til at arbejde med intervaller.

God træning!

Del på facebook
Del på Facebook
Del på twitter
Del på Twitter
Del på linkedin
Del på Linkdin